Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης προβάλλει τη Θεσσαλονίκη στην αγορά του Ισραήλ

Πληροφορίες

20/06/2022

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων FedHATTA πραγματοποίησαν webinar προβολής του προορισμού σε τουριστικούς πράκτορες του Ισραήλ.

H προβολή της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε με την αποστολή ηλεκτρονικής πρόσκλησης στα μέλη της ITTAA (τουριστικά γραφεία και tour operators) της χώρας, αλλά και στο σύνολο των εργαζομένων στα γραφεία τουρισμού του Ισραήλ.

Με μία ειδική εσωτερική οπτικοακουστική παραγωγή προσαρμοσμένη στα ενδιαφέροντα και τα ζητούμενα των Ισραηλινών τουριστών στη γλώσσα τους, ο ΟΤΘ παρουσίασε την Θεσσαλονίκη στους συμμετέχοντες.

Η προώθηση φιλοξενείται στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου στην οποία αναρτήθηκε προωθητικό banner το οποίο οδηγεί στο portal του ΟΤΘ thessaloniki.travel.

Οι επαγγελματίες του τουρισμού στο Ισραήλ θα λάβουν newsletter με την παρουσίαση του webinar και ενημερωτικό υλικό για τη Θεσσαλονίκη.

Το ενδιαφέρον των travel agents που παρακολούθησαν τo webinar ήταν έντονο όπως φάνηκε από το session Ερωτήσεις- Απαντήσεις μετά το πέρας της παρουσίασης που συντόνισε με επιτυχία ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Λύσανδρος Τσιλίδης.

Οι Ισραηλινοί επιθυμούν να γνωρίσουν τη Θεσσαλονίκη, δεδομένου των ισχυρών ιστορικών δεσμών που τους συνδέουν με την περιοχή, αλλά και του έντονου ενδιαφέροντος που έχουν για τον πολιτισμό.

Επίσης η πόλη έχει καθιερωθεί ως ένας δημοφιλής city break προορισμός, ενώ σημαντικό πλεονέκτημα για την προσέλκυση Ισραηλινών τουριστών συνιστά η ύπαρξη απευθείας αεροπορικών συνδέσεων της Θεσσαλονίκης με το Τελ Αβίβ σε όλη τη διάρκεια του έτους.

Η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης δήλωσε: “Οι Ισραηλινοί αγαπούν τη Θεσσαλονίκη. Πολλοί την θεωρούν μία μικρή Ιερουσαλήμ που τους αγκαλιάζει με ασφάλεια.Ένας παράγοντας πολύ σημαντικός γι’ αυτούς. Η αίγλη της πόλης ως πρωτεύουσας του σεφαραδιτισμού, η επικείμενη κατασκευή του Μουσείου Ολοκαυτώματος και η τάση των Ισραηλινών να αναζητούν ταξίδια εμπειρίας τοποθετούν τη Θεσσαλονίκη στην κορυφή των ιδανικών προορισμών. Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης με συντονισμένες ενέργειες, προβάλλει και υπενθυμίζει όλα τα πλεονεκτήματα της Madre de Israel σ’ αυτή την ισχυρή τουριστική αγορά”.